Két közéleti szereplőt halálosan megfenyegettek Szolnokon

Megosztás

Még a helyi közéleten edzett szolnokiak is meglepődhettek azon, hogy egy fideszes önkormányzati bizottsági tagot és egy ellenzéki önkormányzati képviselőt halálosan megfenyegettek. Mindkettejüket úgynevezett troll támadta be a közösségi térben.

Szolnokon trolloldalak sokasága biztosítja az ellenzékiek sorozatos lejáratását. Talán az országban sincs olyan ellenzéki politikus, akinek lejáratására annyi célzott trolloldalt hoztak volna létre, mint Györfi Mihály. Se szeri, se száma a különböző elnevezésű, ismeretlen trollok által működtetett oldalaknak, amikben kifejezetten Györfi Mihályt igyekeznek – finoman szólva – alkalmatlannak feltüntetni arra, hogy ő legyen a város polgármestere. Györfi az MSZP és a DK támogatásával szállt küzdelembe ezen poszt megszerzéséért. Ahogy szokták mondani, kapja is az ívet rendesen.

Ebbe a harcias környezetbe robbant most be és lépett szintet egy vélhetően új troll, aki két közéleti embert is megfenyegetett, mégpedig halálosan. Újdonság még az is, hogy egyszerre kétfelé is “ütött”: ellenzéki és kormánypárti szereplő az “áldozata”.

Egyikük Borda Zoltán ellenzéki önkormányzati képviselő. Ezt írta neki egy Zoltán Tímár nevezetű valaki (szó szerint idézzük):

“Te semmire kellő Borda takarodj el Szolnokról mert ki nyírlak családostul”.

Borda Zoltán tevékeny ellenzéki. Rendszeresen felszólal a közgyűlésekben, állandó a csörte közte és Szalay Ferenc polgármester között. Rendkívül aktívan képviseli választókerülete érdekeit is. Nem is igen szívlelik a kormánypártiak, és tartanak tőle. Ha újraindul az önkormányzati választáson, igencsak nehéz lesz legyőznie bárkinek is. 

A másik megfenyegetett közéleti szereplő Ádám Csaba.

Ő tagadja, hogy fideszes lenne, de nem nehéz észrevenni kormánypárti kötődését. 

Ádámot szintén Zoltán Tímár fenyegette meg.

Neki ezt írta:

““Ne vigyorogj mert repül be a Molotov koktél azt meg haltok a családoddal együtt!”

Ádám Csaba egyelőre nem önkormányzati képviselő, jelenleg csak bizottsági tag. Vélhetően a Fidesz támogatásával indul majd a most “gazda” nélküli Tallinn városrészben, mivel a regnáló – nem mellesleg ellenzéki – képviselő, László Norbert köszönte szépen a szolnoki zavaros közéletet, és – kijelenthető – jó ideje kivonult a képviseleti politizálásból.

Ádám már régóta aktív az említett választási körzetben, folyamatosan menedzseli magát, láthatóan erős fideszes hátszéllel. 

Borda Zoltán érdeklődésünkre elmondta, hogy az ügyben feljelentést tett.

Hogy egy álprofilt használó trollal szemben milyen esélyek vannak? Sokak tapasztalata szerint semmi. 

Kérdés az is, hogy miért kettejüket “szúrta ki” az álprofil fenyegető? A választ nem tudni, mindenesetre többek véleménye szerint a cél az is lehet, hogy a két ellentábort még inkább összeugrasszák.

Az önkormányzati választási kampány Szolnokon tehát még el sem kezdődött, az új troll színre lépésével máris még jobban felpezsgett. A városban egyelőre négy polgármesterjelölt van (LMP-s, MSZP-DK-s, momentumos és egy MDSZ-es), de várható, hogy jelöltet állít a Mi Hazánk Mozgalom, illetve az Agóra közéleti egyesület is. És akkor a kamupártokról még nem is beszéltünk. Egyelőre az sem ismert, hogy a Fidesz-KDNP kit indít polgármesternek.

Kapcsolódó cikkek